איטליה בכל ביס - פשוט, אותנטי, מושלם

מסעדה עם אווירה משפחתית בלב תל אביב

קינוח איטלקי טירמיסו ואספרסו

טירמיסו

טירמיסו הוא קינוח איטלקי קלאסי שמשלב שכבות של סבויארדי (ביסקוויטים קלים) שטבולים בקפה, עם קרם עשיר וקליל. הנה מתכון בסיסי שיעזור לך להכין טירמיסו מושלם:

מרכיבים:


לקרם:

  • 4 חלמונים
  • 100 גרם (½ כוס) סוכר
  • 500 גרם מסקרפונה
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת

 

לציפוי:

  • 300 מ"ל קפה אספרסו חזק, קר
  • 2-3 כפות ליקר אמרטו או רום (אופציונלי)

 

מרכיבים נוספים:

  • כ-200 גרם סבויארדי (ליידי פינגרס)
  • קקאו אבק לקישוט

 

הוראות הכנה:

 

1. הכנת הקרם:

  • בקערה גדולה, טרפו חלמונים וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית.
  • הוסיפו את המסקרפונה וערבבו עד לאיחוד מלא.
  • קפלו לתוך התערובת את השמנת המתוקה המוקצפת, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

2. הרכבת הטירמיסו:

  • טבלו כל סבויארד בקפה (וליקר, אם משתמשים) למשך כמה שניות, וסדרו בתחתית תבנית אפייה.
  • פזרו מעל שכבה של הקרם המוכן.
  • חזרו על התהליך עם שכבה נוספת של סבויארדי טבולים וקרם.
  • כסו את הטירמיסו והניחו במקרר למשך לפחות 4 שעות, או למשך הלילה כולו, להתייצבות.

3. לפני ההגשה:

  • פזרו מעל קקאו אבק לקישוט.
  • חיתכו למנות והגישו קר.

הטירמיסו הוא קינוח מרשים וטעים, שמושלם לסיום ארוחה מושקעת או להפתעה מתוקה בכל אירוע.